Voor 13:00 uur besteld = vandaag verzonden
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Uniek assortiment
0
Voor 13:00 uur besteld = vandaag verzonden
Gratis retourneren binnen 14 dagen
Uniek assortiment

Cadeauverpakking 40 capsules + 2 espressoglazen

50% sale
Productomschrijving

GRAND CRU Single Estate/origin 4 x 10 Arabica koffiecups geschikt voor koffiecupmachines met 2 originele Italiaanse espressoglaasjes.

In deze leuke doorzichtige cadeauverpakking zitten originele Italiaanse espressoglaasjes en 4 tubes à 10 Arabica koffiecups van 'Compagnia dell'Arabica' voor koffiecupmachines (a la Nespresso). De Arabica koffie is afkomstige van Single Estates/Origins uit Ethiopië, Malawi, Sumatra en Brazilië.

Single Origin en Single Estate koffie uit de range ‘Compagnia dell'Arabica’ is kwalitatieve 100% Arabica koffie van Caffè Corsini, koffiebrander in Arezzo Italië.

Koffie die alleen geteeld wordt in één specifieke regio noemen wij ‘Single Origin’ koffie, komt deze van één specifieke plantage wordt deze Single Estate genoemd. Bepaalde soorten Arabica koffiebonen groeien ook uitsluitend en alleen op één plek. Op deze plek zijn de omstandigheden, zoals voeding in de bodem, neerslag en zon bepalend voor de koffiesoort.

AYEHU Single Origin, Ethiopië

Smaak ervaring: zoet en aromatisch. Een romige body en aroma met tonen van rode vruchten met cacao nasmaak.

Ethiopië Ayehu arabica koffie groeit in de vruchtbare hooglanden van de Amhara regio in Noord Ethiopië tussen 1.700 en 1.800 meter boven de zeespiegel. Op de twee plantages waar deze koffie vandaan komt wonen en werken bijna 100.000 mensen. De Horizon/Ethio-Agriceft boerderij ligt in de vruchtbare hooglanden en is Rainforest Alliance gecertificeerd. De boerderij, in West-Gojam, ligt op ongeveer 500 kilometer van Addis Abeba. Momenteel wordt er meer dan 200 hectare arabica verbouwd, maar er is een plan om dit uit te breiden tot 500 hectare. Alle deze koffieboerderijen staan onder het beheer van Horizon/Ethio AgriCeft en beoefenen duurzame landbouw, waarbij koffie wordt geteeld op een manier die eerlijk is voor het milieu en de bewoners. Met het gebruik van Organic en Rainforest Alliance premies, heeft de organisatie kunnen investeren in huisvesting, scholing, gezondheidscentra en schoon water voor de boeren en hun families. Ze hebben ook geïnvesteerd in hun eigen faciliteiten om de werkomstandigheden voor hun werknemers te verbeteren.

MAPANGA Single Estate, Malawi, Oost Afrika

Smaak ervaring: Rijk en fruitig. Vol en geurig aroma, licht fruitig en perfect voor de ochtend en namiddag.

Mapanga wordt gemaakt van één de beste arabica bonen en is afkomstig van één enkele plantage in Malawi, een kleine staat in zuidoost Afrika. In dit gebied wordt al sinds 1890 koffie verbouwd met uiterste aandacht en zorgvuldigheid. De productie blijft beperkt om de buitengewone kwaliteit te behouden.

SUMATRA Mountain Single Estate Coffee, Indonesië.

Biologisch en Fairtrade

Smaak ervaring: Vol en kruidig. Door de volle, rijke en kruidige smaak is de koffie geschikt voor elk moment van de dag, maar vooral na het diner.

Deze koffie wordt geproduceerd in de regio Atjeh op de Takengon hooglanden in Sumatra. De koffie groeit in de prachtige bergketens op hoogtes van 1.000 tot 1.700 meter. De productiemethode van de koffieboeren is meer dan 200 jaar oud en levert daarom één van de allerbeste koffies ter wereld op. Deze koffie is biologisch en de Sumatra bergkoffie is Fairtrade gecertificeerd.

FAIRTRADE: Deze koffie is Fairtrade gecertificeerd, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade producenten, totaal 100%. Ga voor meer informatie naar: info.fairtrade.net/sourcing

FINCA SANTA CECILIA Single Estate, Brazilië

Smaak ervaring: Vol en intens met hints van chocolade. Volle koffie met een evenwichtige zuurgraad en zoetheid en een intens aroma. De smaak is een combinatie van gedroogde noten met hints van chocolade.

Deze koffieplantage heeft 1.286 hectare koffieplanten, met verschillende variëteiten en als voornaamste de rode Catuaí. Het grote verschil tussen de Santa Cecilia Farm en andere plantages is de kleigrond, rijk aan organisch materiaal, met reliëf variërend tussen vlak en zacht golvend en een hoogte van maximaal 1120 m. Deze kenmerken bieden de beste bodemeigenschappen voor de teelt van koffie.

Kenmerken

  • 10 AYEHU Single Origin, Ethiopië koffiecups
  • 10 MAPANGA Single Estate, Malawi, Oost Afrika koffiecups
  • 10 SUMATRA Mountain Single Estate Coffee, Indonesië koffiecups
  • 10 FINCA SANTA CECILIA Single Estate, Brazilië koffiecups

Eerder bekeken

Compagnia dell'Arabica - Italiaanse koffie Cadeauverpakking 40 capsules + 2 espressoglazen
Compagnia dell'Arabica - Italiaanse koffieCadeauverpakking 40 capsules + 2 espressoglazen

In deze cadeauverpakking zitten It...

In deze cadeauverpakkin...

Op voorraad
€29,95€14,95 Incl. btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »